3 בפברואר 2016

מקרוני אנד צ׳יס

דעו לכם אחי ואחיותי שעל המנה הזו גדלתי לי אט אט עד הגיעני הלום. סבתא רוזה, הג׳ינג׳ית השמנמנה מצד האבא, היתה מפנקת אותי בין השאר במקרוני שכזה. היה שם קשקבל ובולגרית והשד יודע מה עוד. זה היה ונשאר טעים, מנחם ובעיקר מנצח וקל להכנה בצורה מביכה. המקרוני הזה אפוי במיוחד בשבילכם על תבנית אפייה שטוחה, בכדי לשמור על שיוויון בין החלק הקריספי העליון לבין החלק הרך והמנחם - התחתון.
אני ממליצה להוציא מהתנור רק כשהחלק העליון ממש ממש שזוף וקריספי (יותר שזוף ממה שהמאסטרית הוציאה...), כי בסופו של דבר על זה כולם רבים.
אז שתהיה שבת של שלום ושלווה,
אל תשכחו לחייך בין ביס למשנהו,
אהבה גדולה,
רונה
המתכון נלקח מהפיד של food52


למק אנד צ׳יס:
1 כף חמאה לשימון התבנית בגודל 30 על 40
720 גרם תערובת גבינות, אני השתמשתי בשני סוגי צ׳דר ופרמזן
1/2 קילו פסטה לבחירתכם
1/8 כפית צ׳ילי יבש
1/8 כפית פפריקה (אני השתמשתי במעושנת)
מלח
2/3 כוס חלב



לעבודה:
1. מחממים תנור ל250 מעלות. משמנים בעזרת החמאה את התבנית.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובינתיים, בעזרת החורים הגדולים של הפומפיה או ב2 שניות בעזרת הפומפיה הגסה במעבד מזון מגררים את הגבינה. שמים את הגבינה בקערה ומערבבים עם הצ׳ילי, הפפריקה והמלח (לפי הטעם ותלוי במליחות הגבינות - טועמים). מפרידים 2 כוסות גבינה ומניחים בצד.



3. מערבבים את הפסטה עם הגבינות ומיד מעבירים לתבנית המשומנת. מפזרים מעל את הגבינות ששמנו בצד ומפזרים מעל עוד טיפה מהתבלינים. מוזגים את החלב בעזרת כף על כל הפסטה שבתבנית ומכניסים לתנור הרותח לכ15 דקות או עד שהחלק העליון פריך וזהוב. מגישים מיד.



פורסם לפני שנה: סלט חם של קישואים קטנטנים ופריכים
פורסם לפני שנתיים: פיש אנד צ׳יפס, הגירסה האפוייה
פורסם לפני שלוש שנים: מרק גריסים בטעם מעושן
פורסם לפני ארבע שנים: ממתק נוטלה ומרשמלו

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


5 תגובות: