12 באוקטובר 2016

פאי תפוחים ופירות יער במגש של תנור, סלאב פאי.

אני חושבת שבמדור העוגות עם הפירות, השטרודל שלי (סליחה אה...) וזו היפהפיה, אוחזים במדליית הזהב המנצנצת.
היא יפהפיה, סמוקה וריחנית, הפירות נחים על הבצק וגם מתכסים בו שזה אני הכי אוהבת.
מתוק, חמצמץ
פריך ונימוח,
אם תצומו יפה ואבא שבשמים יסלח לכם, זו העוגה שתכניס אתכם לשנה החדשה כמו שצריך.
את הבצק המושלם שלנו אתם כבר אמורים להכיר מכל הג׳אלטים והפאיים שפירסמנו בעבר. כאן תצטרכו כמות כפולה. אנחנו הכנו עם תפוחים ופירות יער, סומכות עליכם שתגוונו לפי טעמכם.
הפאי הזה ממש גדול, בדיוק לארוח בסוכה, אם נשאר, תניחו על השיש ומהר מאד לא יישאר...
ואחרון חביב, אפשר להכין מראש ולהקפיא ולאפות ישר מהפריזר.
חג שמח,
אהבה גדולה,
רונה (וגם סיון יאללה)



לבצק:
2 x בצק פריך מושלם, לינק למתכון כאן
למילוי:
5 תפוחי עץ, גראני סמית או שילוב, קלופים ופרוסים לפרוסות
2 חבילות של פירות יער קפואים, מופשרים
גרד ומיץ מלימון
2/3 כוסות סוכר ועוד 2 כפות
2 כפות קמח או קורנפלור
ביצה 
להגשה: 
אבקת סוכר


לעבודה:
דואגים שהמטבח יהיה קריר, מיזוג אויר זה מצוין או בסתיו/חורף ללא חימון. הבצק הזה אוהב קור.
1. מערבבים את התפוחים עם המיץ לימון שישמור עליהם שלא ישחירו. מוסיפים את הסוכר (2/3 כוס), הקמח, את פירות היער וגרד הלימון ומערבבים.
2. מכסים תחתית של תבנית אפייה לתנור בנייר אפייה, משמנים קלות את דפנות התבנית שאינן מכוסות בנייר.
3. מרדדים את הבצק הראשון על מעט קמח למלבן שגדול מעט מגודל התבנית, מקפלים אותו בעדינות ומעברים לתבנית המרופדת, פותחים אותו על התבנית, מבלי למתוח אותו.

 

4. מיד מעבירים את המילוי לתוך התבנית ומפזרים אותו בצורה שווה.



5. מרדדים את הבצק השני, למלבן בגודל התבנית, מקפלים אותו ל4 ומעבירים אותו בקלות ובלי למתוח אותו לכיסוי הפירות.


6. כמו בתמונה מקפלים את הבצק התחתון מעל העליון וצובטים  סביב התבנית. מכניסים לקירור. הקפאה גם מצוין.



7. מחממים תנור ל200 מעלות, מערבבים ביצה עם כפית מים ומורחים את בצק הפאי, מפזרים את 2 כפות הסוכר. חורצים חריצים שיחתכו את הבצק העליון לשיחרור האדים.


8. מכניסים את התבנית למדף התחתון של התנור לכ20 דקות ואז מעלים למדף האמצעי, הפאי מוכן כשהו שזוף כולו והמיצים מבעבים. מוציאים ונותנים להתקרר קצת, מפזרים אבקת סוכר ופורסים ל12 פרוסות ואף יותר.




פורסם לפני 4 שנים: עוגת מייפל ב5 דקות
פורסם לפני 3 שנים: פודינג לימון אפוי
פורסם לפני שנתיים: עוגת שקדים ותאנים
פורסם לפני שנה: דגים צלויים מעל אורז בניחוח תאילנדי
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה