שקדים ודבש ביחד וגם לחוד מעבירים בי תחושת נחמה. אני אתחיל מהסוף - העוגה משובחת, אבל ממש!
היא עוגה רכה ונימוחה, עמוסת שקדים ובצק פריך שעוטף את כל העסק בגונג חגיגי.
מומלץ לאכול יום אחרי, שזה אומר להכין יום קודם, שזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים להקל עלינו את משימת האירוח.
שתהיה שנה טובה, מתוקה, שמחה ומלאת חלומות שמתגשמים.
חג שמח,
אהבה גדולה,
רונה
וגם סיון
מתכון זה נלקח בשינויים קלים מאתר המתכונים של ריקרדו, לינק למתכון המקורי בלחיצה כאן.
לטארט:
לבצק:
1 וחצי כוסות קמח רגיל (375 גרם)
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים קרים!
למילוי:
4 ביצים
כוס דבש (250 מ״ל)
60 גרם חמאה
150 גרם שקדים פרוסים
לעבודה:
מכינים תבנית של טארט עם תחתית מתפרקת בקוטר 23 ס״מ ובגובה 2.5 ס״מ. שלי היא טפלון, אם שלכם לא, תשמנו קלות.
1. מניחים בקערת מעבד מזון את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומפעילים את המעבד בפולסים עד שהחמאה מגיעה לגודל של אפונים. מוסיפים את הביצה והמים ושוב מפעילים את המעבד בפולסים רק עד שהקמח עדיין מפורר אבל לח. כמו בצילום.
2. מרדדים מיד את הבצק על מעט קמח. מקפלים ל4 ומעבירים לתבנית. פותחים את הבצק ובלי למתוח אותו מוודאים שנכנס לקצוות התבנית ואת השאריות מקפלים פנימיה כך שהדפנות יהיו כפולות. כמו בצילום. מכניסים למקרר או למקפיא. העיקר שהבצק יכנס קר לתנור.
3. מחממים תנור ל190 מעלות ובינתיים... מערבבים בקערה את הביצים והדבש, מוסיפים את החמאה המומסת וערבבים. מוסיפים את השקדים ומערבבים. מוודאים שהתנור הגיע לטמפרטורה ושהבצק התקרר והתקשה ורק אז מוזגים את המלית לתבנית. מכיניסים לתנור החם, למדף המרכזי. אני תמיד מניחה את תבנית הטארט על תבנית אפייה שיהיה קל לסובב ולהוציא מהתנור.
4. אופים כ-25 דקות, כשמדי פעם מסובבים את התבנית לאפייה אחידה. הטארט מוכן שהמלית שחומה ושהטארט רוטט במרכז. מוציאים מהתנור. הטארט כאמור עוד יותר טעים יום אחרי, לכן כדאי שמגיע לטמפרטורת החדר להכניס למקרר.
לינקים לקינוחים לחג:
טארט צנוברים ודבש
עוגת קרפ עם וניל ושזיפים צלויים
עוגת שקדים ותאנים
טארט תאנים צנוברים ודבש
פאבלובה קפה ושוקולד
טארט תפוחים צרפתי עם רוטב קרמל מלוח
היא עוגה רכה ונימוחה, עמוסת שקדים ובצק פריך שעוטף את כל העסק בגונג חגיגי.
מומלץ לאכול יום אחרי, שזה אומר להכין יום קודם, שזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים להקל עלינו את משימת האירוח.
שתהיה שנה טובה, מתוקה, שמחה ומלאת חלומות שמתגשמים.
חג שמח,
אהבה גדולה,
רונה
וגם סיון
מתכון זה נלקח בשינויים קלים מאתר המתכונים של ריקרדו, לינק למתכון המקורי בלחיצה כאן.
לטארט:
לבצק:
1 וחצי כוסות קמח רגיל (375 גרם)
1/4 כפית מלח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
2 כפות מים קרים!
למילוי:
4 ביצים
כוס דבש (250 מ״ל)
60 גרם חמאה
150 גרם שקדים פרוסים
לעבודה:
מכינים תבנית של טארט עם תחתית מתפרקת בקוטר 23 ס״מ ובגובה 2.5 ס״מ. שלי היא טפלון, אם שלכם לא, תשמנו קלות.
1. מניחים בקערת מעבד מזון את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומפעילים את המעבד בפולסים עד שהחמאה מגיעה לגודל של אפונים. מוסיפים את הביצה והמים ושוב מפעילים את המעבד בפולסים רק עד שהקמח עדיין מפורר אבל לח. כמו בצילום.
2. מרדדים מיד את הבצק על מעט קמח. מקפלים ל4 ומעבירים לתבנית. פותחים את הבצק ובלי למתוח אותו מוודאים שנכנס לקצוות התבנית ואת השאריות מקפלים פנימיה כך שהדפנות יהיו כפולות. כמו בצילום. מכניסים למקרר או למקפיא. העיקר שהבצק יכנס קר לתנור.
3. מחממים תנור ל190 מעלות ובינתיים... מערבבים בקערה את הביצים והדבש, מוסיפים את החמאה המומסת וערבבים. מוסיפים את השקדים ומערבבים. מוודאים שהתנור הגיע לטמפרטורה ושהבצק התקרר והתקשה ורק אז מוזגים את המלית לתבנית. מכיניסים לתנור החם, למדף המרכזי. אני תמיד מניחה את תבנית הטארט על תבנית אפייה שיהיה קל לסובב ולהוציא מהתנור.
4. אופים כ-25 דקות, כשמדי פעם מסובבים את התבנית לאפייה אחידה. הטארט מוכן שהמלית שחומה ושהטארט רוטט במרכז. מוציאים מהתנור. הטארט כאמור עוד יותר טעים יום אחרי, לכן כדאי שמגיע לטמפרטורת החדר להכניס למקרר.
לינקים לקינוחים לחג:
טארט צנוברים ודבש
עוגת קרפ עם וניל ושזיפים צלויים
עוגת שקדים ותאנים
טארט תאנים צנוברים ודבש
פאבלובה קפה ושוקולד
טארט תפוחים צרפתי עם רוטב קרמל מלוח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה