מרק צח עם ביצים ופרמזן היא אמרה, זה מה שנכין לבלוג. נפנפתי אותה כאילו היתה זבוב טורדני, והדגשתי, שאני לא מתניעה את הבימבה שלי ונוסעת את כל הקילומטר שמפריד ביננו בשביל מים צחים עם ביצה מטופשת.
כך עברו להם ימים ושבועות עד שהסכמתי אבל רק כמנה ראשונה.
אז מדובר פה בציר עשיר עם תרד (שזו תוספת שלנו), ביצים וערימה של פרמזן. זה היה כל כך משובח שאפילו הפחמימה האהובה היתה מיותרת לצידו. מה שלא היה מיותר ואפילו חובה היא הטיפה של השמן כמהין שמקפיץ את כל הארוחה לאיטליה האהובה.
קלי קלות! ארוחת ערב מנחמת ומלבבת לימי החורף הקרים.
סליחה סיווקי שפיקפקתי
בטח אעשה את זה שוב בקרוב.
שבת טובה ונעימה
אהבה גדולה,
רונה
לסטרציאטלה:
ליטר מרק עוף או בשר צח (מתכון בהמשך)
4 ביצים
כוס פרמזן מגורר
300 גרם תרד בשרני פרוס גס
שמן כמהין, לא חובה אבל מוסיף המון!!!
מתכון מרק עוף שלי:
2 כפות שמן זית
2 גזרים קלופים וחצויים
ראש סלרי נקי
4 גבעולי סלרי עם העלים
שורש פטרוזיליה נקי
בצל לבן מקולף וחצוי
כרישה נקייה וחתוכה גס
2 שיני שום
חצי אצבע ג׳ינג׳ר מקולפת
4 פולקע בלי העור
4 כנפיים עדיף בלי העור
גרון הודו או 2 גרונות עוף
4 פלפל אנגלי
כוכב אניס אחד
כפית מלח
2 ליטר מים
צרור פטרוזיליה
מחממים בסיר גדול את השמן זית ומוסיפים את כל הירקות מלבד הפטרוזיליה, צולים דקות ספורות את הירקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העופות וממשיכים לצלות עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המים, את הפלפל האנגלי, כוכב אניס וכפית מלח ומערבבים, מביאים לרתיחה, מניחים את הפטרוזיליה מעל. מנמיחים את הלהבה להכי נמוכה ומבשלים כשעתיים. מדי פעם מסירים את הקצף שמצטבר על המרק. טועמים ומתקנים תיבול.
מסננים את כל הירקות והעוף מהמרק.
לעבודה:
1. מביאים את המרק לרתיחה, מנמיחים את הלהבה לנמוכה.
2. מערבבים היטב את הביצים, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מוסיפים את תערובת הביצים למרק תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב כחצי דקה. מוסיפים את התרד ומערבבים עוד כחצי דקה.
3. מוזגים לקערות מרק ומטפטפים 3 טיפות משמן הכמהין לכל קערה.
לינק למרקים שפורסמו בעבר:
מרק תירס
מרק דלעת עם הפתעות
מרק גריסים
מרק בצל עם נתחי בשר
מרק מיסו עם כדורי דגים
כך עברו להם ימים ושבועות עד שהסכמתי אבל רק כמנה ראשונה.
אז מדובר פה בציר עשיר עם תרד (שזו תוספת שלנו), ביצים וערימה של פרמזן. זה היה כל כך משובח שאפילו הפחמימה האהובה היתה מיותרת לצידו. מה שלא היה מיותר ואפילו חובה היא הטיפה של השמן כמהין שמקפיץ את כל הארוחה לאיטליה האהובה.
קלי קלות! ארוחת ערב מנחמת ומלבבת לימי החורף הקרים.
סליחה סיווקי שפיקפקתי
בטח אעשה את זה שוב בקרוב.
שבת טובה ונעימה
אהבה גדולה,
רונה
לסטרציאטלה:
ליטר מרק עוף או בשר צח (מתכון בהמשך)
4 ביצים
כוס פרמזן מגורר
300 גרם תרד בשרני פרוס גס
שמן כמהין, לא חובה אבל מוסיף המון!!!
מתכון מרק עוף שלי:
2 כפות שמן זית
2 גזרים קלופים וחצויים
ראש סלרי נקי
4 גבעולי סלרי עם העלים
שורש פטרוזיליה נקי
בצל לבן מקולף וחצוי
כרישה נקייה וחתוכה גס
2 שיני שום
חצי אצבע ג׳ינג׳ר מקולפת
4 פולקע בלי העור
4 כנפיים עדיף בלי העור
גרון הודו או 2 גרונות עוף
4 פלפל אנגלי
כוכב אניס אחד
כפית מלח
2 ליטר מים
צרור פטרוזיליה
מחממים בסיר גדול את השמן זית ומוסיפים את כל הירקות מלבד הפטרוזיליה, צולים דקות ספורות את הירקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העופות וממשיכים לצלות עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המים, את הפלפל האנגלי, כוכב אניס וכפית מלח ומערבבים, מביאים לרתיחה, מניחים את הפטרוזיליה מעל. מנמיחים את הלהבה להכי נמוכה ומבשלים כשעתיים. מדי פעם מסירים את הקצף שמצטבר על המרק. טועמים ומתקנים תיבול.
מסננים את כל הירקות והעוף מהמרק.
לעבודה:
1. מביאים את המרק לרתיחה, מנמיחים את הלהבה לנמוכה.
2. מערבבים היטב את הביצים, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מוסיפים את תערובת הביצים למרק תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב כחצי דקה. מוסיפים את התרד ומערבבים עוד כחצי דקה.
3. מוזגים לקערות מרק ומטפטפים 3 טיפות משמן הכמהין לכל קערה.
לינק למרקים שפורסמו בעבר:
מרק תירס
מרק דלעת עם הפתעות
מרק גריסים
מרק בצל עם נתחי בשר
מרק מיסו עם כדורי דגים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה