2 במאי 2013

פנקייק אפוי עם משמשים טריים!

טוב....פה אני כבר מחייכת, יושבת בטוחה ונינוחה מתמיד, יש לי חיבה מיוחדת למה שקרה פה.
החורף והגשם "פאסה", סיר החמין אין לו מקום בחודשי הקיץ ואם יש דבר שמסמל קיץ הוא הפרי הקטן והמהמם הזה.
המנה המיוחדת הזו, שעיניכן לא ראו מעולם ,היא ידידותית... ומה שהופך אותה לכזו היא העובדה שאינה מטוגנת, היא קלת הכנה (דקות ספורות), היא עומדת בכבוד "כמנה אחרונה" והיא בהחלט יכולה להשתלב בבראנץ' לצד אטרקציות אחרות. יש בה מתקתקות וחמיצות שמנצחות כל שוקולד שתלטן, בקיצור חברים, המנה הזו תקצור מחמאות... ומי מאיתנו שלא חובב מחמאות ורוצה להישאר צנוע שידלג על הפוסט.
שתהיה שבת נעימה חברים יקרים,
תנו כבוד למשמש... היו חביבים
באהבה גדולה
רונה


לפנקייק האפוי:
4 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס קמח רגיל
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית גרד לימון
1/4 כפית מלח
2 כפות חמאה
למשמשים:
2 כוסות פלחי משמשים
1 כף סוכר דמררה (אפשר גם לבן)
1 כפית תמצית וניל או 1/4 כפית אבקת מקל וניל
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית ליקר קוואנטרו (לא חובה)

אבקת סוכר
שמנת חמוצה (אם רוצים)


לעבודה:
1. משרים משמשים בקערה עם הסוכר, הוניל, הלימון והליקר כרבע שעה.


2. בינתיים, מחממים תנור ל200 מעלות.
3. בבלנדר מערבלים את כל חומרי הפנקייק מלבד החמאה עד שמעורבב היטב ואורירי.


4. ממיסים את החמאה על מחבת בקוטר 30 ס"מ (מחבת שיכולה להכנס לתנור) ומוזגים את הבלילה מעל. מפזרים את המשמשים ומכניסים לתנור לכ15 דקות עד שהבלילה נפוחה וזהובה.
5. מפזרים אבקת סוכר ומגישים. אני הגשתי עם שמנת חמוצה בצד.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1:

  1. רעננות ומתיקות שבא כבר להכין
    ניחוחות של אביב בחלל המטבח
    ומצב רוח מרומם
    שבת שלום ושוב תודה

    השבמחק