13 בינואר 2016

קאייזרשמארן או פנקייק אוסטרי

זה שאנחנו לא חובבות ספורט אתגרי בשלג, לא אומר שלא מגיע לנו להנות מכוס שוקו חם בימים שמטפטף או איזה פנקייק עסיסי ביום סגרירי. מגיע לנו! זכותינו!
הקאייזרשמנדריק הזה שנח בבטן של הימלר (השם יקום דמו) בזמן שחשב על הפיתרון הסופי, לא הצליח לחסל אותנו - הנה אנחנו פה ובגדול (גדולות ושמחות).
האוסטרים אולי אוכלים את זה כקינוח אבל אצלנו הוא הפציע לארוחת הבוקר. בישלנו בדקות קצת פירות יער קפואים עם סוכר ומזגנו מעל. גם מייפל בא טוב.
שיהיה רק טוב והרבה!
סאלוט יהודים טובים,
רונה


לקאייזרשמארן:
1/2 כוס צימוקים (אני השתמשתי בתערובת של צימוקים וחתיכות משמשים)
1/4 כוס רום
6 ביצים גדולות מופרדות
350 מ״ל חלב
180 גרם קמח
קמצוץ מלח
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
גרד מלימון
20 גרם חמאה
אבקת סוכר (אפשר גם קינמון) לסיום
להגשה:
מייפל
ריבה חמצמצה

לעבודה:
1. מניחים במחבת קטנה את הרום ונצימוקים ומביאים לרתיחה של כ2 דקות, מכבים את האש ומניחים בצד.




2. הכנת הבלילה: בקערה מניחים את הקמח, הסוכר, החלמונים, גרד הלימון, תמצית הוניל והחלב. מערבבים לבלילה חלקה.
3. מקציפים את החלבונים עם המלח עד שהקצף יציב ומבריק ומיד מקפלים לתוך הבלילה.



4. מחממם תנור ל180 מעלות. מניחים את החמאה בתוך מחבת טפלון בקוטר של כ30 ס״מ. מזיזים את המחבת ככה שכולו, כולל הדפנות יהיה משומן. מוזגים את הבלילה לתוך המחבת החמה. משאירים את הלהבה בגובה נמוך. לאחר כ3 דקות, מפזרים את הצימוקים על גבי הבלילה וגם את נוזלי הרום.


5. משאירים את הקאייזרשמארן על האש עד שהדפנות עשויות, גם רואים מלמעלה וגם אפשר להציץ עם סכין (בערך 5 דקות סה״כ). מכניסים את המחבת לתנור לכ8-10 דקות או עד שהקאייזרשמארן יבש למעלה ורק באמצע יש עדיין בלילה רטובה, בדומה לתצלום למטה.



 6. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין ומזלג חותכים לכל הכיוונים, כמו בתמונה מעל. בשלב הזה אפשר לפזר קצת חמאה מעל וקצת סוכר, אנחנו לא עשינו זאת. מכניסים שוב לתנור לכ5 דקות או עד שהבלילה גם במרכז מוכנה לאכילה. להיזהזר ולהמנע מייבוש יתר.
7. מוציאים מהתנור ומפרידים בין הקוביות, זורים אבקת סוכר ומגישים חם. אנחנו הכנו קומפוט זריז מפירות יער קפואים וסוכר שבישלנו על אש גבוהה. מעולה גם עם מייפל.




פורסם לפני שנה: עוגיות התותים המופלאות של לייזה פאנלים

פורסם לפני שנתיים: מולים ברוטב אסייאתי
פורסם לפני שלוש שנים: סאטה עוף ברוטב בוטנים
פורסם לפני ארבע שנים: מרק מיסו עם כדורי דגים




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


3 תגובות:

  1. תודה רבה מתכון מצויין.

    השבמחק
  2. שלום, זה נראה מצויין! האם אוכל הזה ביסקוויטי?

    השבמחק
  3. ניראה מעולה ! אנסה בבית שמעתי שגם דוכני מזון עושים את זה

    השבמחק