30 בדצמבר 2015

עוגיות צ׳וטלט צ׳יפס חלומיות

כפרה עליה איזו עוגיה. אני נשבעת לכם בפצפוץ שוקולד שלה, שהיא הטובה מכולן בכל הזמנים, בכל המובנים ובכל מה שאתם מצפים מעוגיה.
אז ככה, סיווקווק גילתה אותה באיזה בית קפה מדליק, רצה לספר לי, אני טעמתי, ומאותו רגע הנחתתי הוראה שחייבים, ממש חייבים לפענח אותה. השמיינה, חובבת אתגרים ידועה, פישפשה במתכונים מעבר לים ושבה אליי עם ממצא מקסים. לקונדיטוריה קוראים לווין (Levain). שם, בניו יורק, אופים אותה גדולה, אנחנו הקטנו אותה למימד מקסים.
אם אתם חושבים שאני מגזימה פה עם ההתלהבות, אתם מוזמנים לפרוש. אם אתם טיפה מכירים אותי שמיינה שכמותי בעצמי, אתם תבינו בקרוב שזה ארוע מכונן.
אז הנה, לשנה החדשה שבפתח, שנה של חמימות, של מתיקות
של ילדות ושל תמימות, קבלו באהבה גדולה מתכון נדיר.
שבת טובה חברים שלנו
רונה

לעוגיות:
3 כוסות קמח לחם, רק קמח לחם!!
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1 וחצי כפיות מלח
220 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3/4 כוס ועוד 4 כפיות סוכר חום (אני משתמשת בדמררה)
1/2 כוס סוכר לבן
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
300 גרם שוקולד צ׳יפס מריר או חלב, או שילוב (או תבליות שוקולד חתוכות לקוביות של חצי ס״מ)


לעבודה:
1. מערבבים בקערה היטב את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
2. שמים את החמאה והסוכרים במיקסר עם וו הגיטרה עד שהחמאה מתרככת ומתאווררת. דקות ארוכות! ובינתיים שמים בקערה נפרדת את הביצים עם התמצית וניל. לא שוכחים לפחות פעם אחת להוריד בעזרת מרית גומי את החמאה מדפנות הקערה. המסה צריכה להיות מאד אורירית.
3. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב ושוב מורידים את החמאה שנצמדת לדפנות. מוסיפים את הקמח ומערבבים בסיבובים איטיים עד שהקמח נטמע בחמאה ולא יותר. מוסיפים את השוקולדים מערבבים רק קצת.
4. מרפדים בנייר אפייה 2 מגשים ומחלקים את המסה לחתיכות שוות. אנחנו אחרי הרבה נסיונות אהבנו הכי את העוגיות הקטנות יותר ולא את הענקיות מהמתכון המקורי. השתמשתי בכף גדושה לכל עוגייה. בשום אופן לא לגלג אותן יפה. רק לתלוש מהמסה ולהניח על התבנית. בדיוק כמו בתמונה. להכניס למקרר לחצי שעה לפחות. אפשר להקפיא את העוגיות לפני האפייה ולאפות כל פעם כמה. כי הכי כייף שהן טריות מהתנור.


6. לחמם תנור ל190 מעלות ולהכניס את העוגיות לכ8 דקות. הכי חשוב להוציא את העוגיות האלו לפני הזמן ולא אחרי!!! הטעם שלהם הכי הכי טעים שהן טיפה פחות אפויות. להעביר לרשת צינון ולהתנפל!!!




לינקים לעוגיות שהתפרסמו בעבר:
עוגיות שקדים
עוגיות טופי
עוגיות תותים
עוגיות קוואקר ללא אפייה



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


6 תגובות:

  1. תשובות
    1. קמח לחם כשמו כן הוא. תמצאי אותו בסופר. הוא חזק יותר מקמח לבן רגיל לעוגות וקריטי להצלחת מתכון זה.

      מחק
  2. תודה סיון על המתכון והידע שאת משתפת!!
    האם קמח טיפו 00 מתאים כאן?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, לא בטוחה שמכירה את הקמח, אבל אם יש ציור של לחם או מצוין שזה קמח לחם אז מצויין.

      מחק
    2. תודה רבה על המענה המהיר (:

      מחק
  3. שלום לכולם הייתי רוצה לדעת אם העוגיות יצאו טעימות

    השבמחק