16 באפריל 2018

אורז תמרינדי



לפעמים, רק לפעמים, כשמתרחקים לרגע מהשגרה, החזרה אליה מפוארת.
הבלוג יצא לחופשה לא מתוכננת ושב אליכם עם בשורה.
אורז אדום!
נשמע תמים, מוכר, מיושן? תתקדמו ותזדקפו.
תמרינדי, שהוא ניחוח בפני עצמו, חמצמץ בחמיצות מיוחדת ואופיינית (מכורה לטעם) ואלגנטי, זרעי השומר לארומה שהיא חובה (טוב אפשר זרעי כמון אם מתעקשים), בצלצלים מאודים ושומשום קלוי. איזון מושלם!
תוספת מושלמת לרפרטואר האורז שלכם ולדג שנפרסם בהמשך.
חג שמח ויומולדת שמחה למדינתנו הקטנה
שלום חברים אהובים,
רונה


לאורז תמרינדי:
3 כוסות אורז מבושלות
1 כף שומשום
3 כפות שמן קוקוס
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
1+1/2 כפיות זרעי שומר (או זרעי כמון)
3 כפות משחת תמרינדי או לפי הטעם
מלח ופלפל


לעבודה:
1. קולים את השומשום על מחבת, מעל להבה בינונית עד שהשומשום מזהיב. מעבירים לצלחת לקירור.
2. מטגנים מעל להבה בינונית בשמן קוקוס את הבצלים וזרעי השומר, מטגנים לאט כרבע שעה עד שהבצלים מתרככים ומזהיבים.


3. מעבירים את האורז למחבת עם הבצלים, מוסיפים את התמרינדי, לטעום כל פעם, ממליחים ומפלפלים. מפזרים את השומשום מעל ומגישים מיד.



פורסם לפני שנה: כתף טלה צלויה מעל ירקות שורש
פורסם לפני שנתיים: פופקורן צ׳יקן
פורסם לפני שלוש שנים: סלט דגים תאילנדי
פורסם לפני ארבע שנים: שיפודי שרימפס, סקאלופ ושזיפים
 פורסם לפני חמש שנים: סינטה של עגלה מעל תפוחי אדמה מעוכים





Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה