27 בפברואר 2012

צלי מנתחי טי-בון טלה

כשאני נוסעת לבקר בניו יורק, לטייל בין המעדניות של העיר זה חלק בלתי נפרד מההנאה שלי. בביקורי האחרון הוספתי את Eataly של השף מריו באטאלי לרשימה.  Eataly הוא קומפלקס של כ6 מסעדות, אספרסו בר, מעדניה, קצביה, חנות דגים, חנות ספרים מה לא? אפילו בר בירה על הגג. שם אצל הקצב ראיתי את נתחי הטלה הקטנים והכל כך יפים של טיבון הטלה. נחתתי ב"דלישס" וביקשתי גם.

בניסיון ראשון נתתי להם מכת חום קצרה על הפלנצה וזה לא יצא מוצלח. פעם שניה כבר נתתי להם בישול ארוך וזה יצא לא פחות ממעדן.

לכ6 סועדים
לצלי הטלה:
כ18נתחים של טיבון טלה
כוס גזר חתוך לקוביות קטנות (כ2 גזרים)
כוס גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות (כ3 גבעולים)
כוס כרישה חתוכה לקוביות (כרישה בינונית)
2 שיני שום קצוצות
פלפל חריף פרוס דק
3 כוסות יין (אדום או לבן, מה שיש פתוח)
כף שמן זית
מלח ופלפל



לעבודה:
1. דבר ראשון חובה להיפטר מהשומן המיותר שסביב הטלה. לחממם תנור לחום גריל הכי גבוה שיש ולסדר את נתחי הטלה על תבנית ולצלות כ10 דקות (תלוי בתנור) עד שהנתחים נראים כמו בתמונה, פריכים ויפים ורוב השומן נותר בתבנית. אפשר לצלות אותם על מחבת, אבל מי צריך את כל הריח והעשן הזה בבית?
2. מחממים כף שמן זית בסיר נמוך וכבד שיכול להכיל את נתחי הטלה (אפשר גם ב2 שכבות), ומאדים את  הירקות. נותנים לירקות "להזיע" כ7 דקות, ממליחים ומפלפלים.


3. מעבירים את נתחי הטלה לסיר, מוסיפים כ3 כוסות יין, מכסים את הנתחים במים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה להכי קטנה ומבשלים עם מכסה כשעתיים, עד שהבשר ממש רך וכמעט נופל מהעצם.
אם במהלך הבישול הנוזלים מתאדים מהר מדי יש להוסיף קצת מים כך שבסוף נשאר רוטב עשיר. מתקנים תיבול.
5. להגשה, אני מכינה אורז לבן ומגישה את הנתחים מעל.


בתאבון!

רשימת קישורים למעדניות האהובות עלי בניו יורק
Zabar's
Citarella
Eataly
Fairway
Dean & Deluca
Whole Foods
זו כמובן רשימה חלקית, אבל מומלצת ביותר.




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות: