9 במאי 2013

קבב דג לבן עמוס כל טוב ברוטב יוגורט


קבב. כשהאזניים שלי שומעות את המילה "קבב", אוטומטית חוש הריח שלי מריח כבש (עם כל מה שמשתמע ממנו).
קבב הדגים הזה מבושם כולו. הוא מריח ומרגיש כמו אוכל בריאות וכזה הוא.
הדג הלבן (אתם יכולים לבחור בין מוסר ים, לברק, דניס וכו') הוא דג עדין בעל ריח מתקתק ואני - כשהחלטתי לאהוב דגים, התאהבתי בו לגמרי. בכל אחד מהם.
המתכון הזה לא מכיל קמח ואין בו ביצים. יש בו דג ויש בו ירק... הוא באמת ובתמים מתכון קל ובריא. הכל נכנס למעבד מזון (חשוב הסדר) גם לקצוץ ביד זה טוב ואפילו מעולה. קורצים קבבונים, מעלים למחבת עם טיפונת שמן ויש לכם מנה עם אפס ייסורי מצפון ועם המון נקודות זכות.
רוטב היוגורט החרפרף מאד מומלץ, אל תוותרו עליו.
שבת שלום חברים
תהנו מקבב מדהים
אהבה גדולה
רונה



 לקבב דג לבן:
10 בצלים ירוקים
2 שיני שום
כוס כוסברה או פטרוזיליה
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1 ק"ג דג לבן (אני השתמשתי בדניס ולברק)
2 כפות שמן
כפית מלח
להגשה:
כוס יוגורט מעורבב עם כף רוטב צ'ירסה (רוטב תאילנדי חריף) או לפי הטעם.


לעבודה:
1. למי שיש מעבד מזון: מכניסים את כל הירקות ללא הדג למעבד מזון וקוצצים בפולסים עד שדק. מוסיפים את כל הפילטים של הדג ובפולסים ספורים קוצצים אותו. מעבירים לקערה, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים. יוצרים קבבים. ולמי שאין מעבד מזון קוצצים הכל דק דק, מערבבים ומוסיפים שמן ומלח.
2. מחממים מחבת ברזל כבדה או פלנצ'ה מעל להבה ביננונית, משמנים במעט שמן לכיסוי דקיק ומניחים את הקבבים. נותנים לכל קבב מעיכה קטנה ומשאירים כ4 דקות והופכים בעזרת מרית מתכת מעבירים את המרית מתחת לדג לשחרר אותו מהמחבת שלא ישארו חתיכות). משאירים עוד כ4-5 דקות עד שמוכן.


3. מגישים על יוגורט נקי או מעורבב עם רוטב צ'ירסה.

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: