7 באוגוסט 2014

ברד פודינג עם קרם לימון ואוכמניות

אם תשאלו אותי, לא בא לי להגיד מילה על זה, אבל מכיוון שסיון לא מקבלת "לא" (וזה סוד הקסם) אני אומר כך: שילוב של פחמימה (פשוטה עדיף), לימון (שאני שרופה עליו) ומשהו אדום ביניהם ככה מבצבץ זה משהו שמשאיר אותי אילמת...אבל לכו תסבירו את זה לסיון שמבינה רק בשוקולד. נו שויין.
המתכון פשוט בצורה מביכה אז אל תיתנו לי להמשיך, גשו לקנות דבר או שניים ותתקדמו..
שתהיה שבת נינוחה
אהבה גדולה
רונה


לברד פודינג:
2 + 1/4 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
צנצנת של קרם לימון Lemon Curd להשיג במעדניות
חלה פרוסה לפרוסות די דקות (כ12 פרוסות). חשוב לייבש את הפרוסות.
250 גר' אוכמניות טריות או קפואות, בגלל האפייה אין הבדל.
2 כפות סוכר


לעבודה:
1. מחממים בסיר את השמנת עד לרתיחה. בינתיים מערבבים את הסוכר, תמצית הוניל והביצים בקערה. מוזגים את השמנת לתערובת הביצים לאט ותוך כדי ערבוב של הביצים (שלא תצא לנו חביתה). אפשר לחכות שהשמנת תתקרר קצת לפני הערבוב.
2. מורחים על כל פרוסת חלה מהקרם לימון ומסדרים אותן בתוך תבנית בגודל אינגליש, כל פרוסה פונה לכיוון נגדי. כמו בתמונה. מפזרים את האוכמניות סביב הפרוסות ובינהן.
3. מוזגים מעל הפרוסות, ממש מעל כדי שגם החלקים הבולטים של הפרוסות יקבלו נוזלים, את הבלילה. מפזרים מעל את 2 כפות הסוכר.
4. מחממים תנור ל180 מעלות. חשוב שהפרוסות ישבו בבלילה כ10 דקות!!! כשהתנור חם מכניסים את התבנית ל25 דקות עד שהפודינג מתייצב. מוציאים ומגישים. הכי כייף להגיש לכל סועד פרוסה או שתיים וכך יש גם מהחלק הקריספי העליון של החלה וגם מהחלק שהופך ממש לפודינג. השילוב שלהם מנצח!


פורסם לפני שנה:
סלט שעועית ירוקה עם לוז ותפוז
פורסם לפני שנתיים:
סלט קייצי של רוקט תאנים וחלומי צלוייה
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


אין תגובות:

פרסום תגובה