19 בנובמבר 2014

עוגת שוקולד משובחת בסיר אחד. במיוחד ליומולדת 3 של הבלוג.

אני לא ממש משתגעת על מה שאני אומר מיד, אבל כשנצמדים לאמת צריך לומר אמת.
בזיכרוני כבר דירגתי עוגות שוקולד בפסגות ועכשיו אני מרגישה כאילו אני דוחקת אותן הצידה, וזו - בעיונת!
עוגת הסופלה קיבלה תשבוחות ומדליית זהב, עוגת השליכטה (המושחתת) נושפת בעורפה והממזרטה הזו שעברה טעימות קפדניות ומרובות עומדת לידן זקופת קומה ולא מנידה עפעף!
אולי זה הקוקוס, אולי הטכניקה הפשוטה (הכל בסיר אחד...), אולי היחסים המדויקים ואולי הכל ביחד הופך אותה למה שהיא.... מעולה!
החודש הבלוג של המאסטרית (הפעם היא לא תעיז למחוק את זה, האיום לכתוב לבלוג אחר מרחף מעל ראשה) חוגג 3.
כשהתחלנו זו היתה אהבה למטבח, עכשיו זו אהבה למטבח וגם אליכם חברים יקרים.
תודה שאתם איתנו,
בלי העידוד והתאבון שלכם זה לא היה אותו הדבר.
שבת טובה,
חיבוק גדול,
רונה


לעוגה:
115 גרם חמאה (ועוד טיפונת לשימון התבנית)
200 גרם שוקולד מריר 70% משובח
1/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
2 כפות מחוקות קמח רגיל
2 כפות קוקוס טחון
4 ביצים
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס (אני השתמשתי בשוקולד חלב)
אבקת קקאו לריפוד התבנית וקישוט


לעבודה:
1. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס״מ, מפזרים אבקת קקאו ונותנים כמה מכות על התבנית ההפוכה בכדי שהקקאו העודף יצא. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. ממיסים בסיר מעל להבה נמוכה את החמאה, השוקולד והמים. דואגים לערבב מדי פעם שהשוקולד בשום אופן לא ישרף (אני מסירה מהאש כשעוד נשארו כמה חתיכות שוקולד שטרם נמסו).
3. מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר, הקמח ואת הביצים אחת, אחת. הכי קל לערבב בעזרת מטרפה. מוסיפים את הקוקוס ואת השוקולד צ׳יפס ומערבבים בעזרת מרית. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור לכ20-25 דקות. את העוגה הזאת עדיף לאפות קצת פחות מאשר קצת יותר. היא מוכנה כשקיסם יוצא עם פירורים לחים דבוקים אליו.
4. אפשר לפזר אבקת סוכר או קקאו כשהעוגה מתקררת.



פורסם לפני שנה: מרק תירס
פורסם לפני שנתיים: גוואקמולה
פורסם לפני שלוש שנים: בצק פריך מושלם

Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


14 תגובות:

  1. האם ניתן להמיר את הקוקוס באבקת שקדים ?

    השבמחק
  2. האם ניתן להמיר את החמאה במרגרינה על מנת שהעוגה תהיה פרווה?

    השבמחק
    תשובות
    1. מרגרינה מבחינתי זה רעל, הכי לא בריא שיש! אבל אם ממש אין ברירה אני מניחה שלא תהיה בעיה להחליף. בתאבון!

      מחק
  3. נראית מעולה!
    היכן לשמור אותה? במקרר?
    מכינה יום לפני ההגשה

    השבמחק
    תשובות
    1. אין צורך בקירור. תפזרי קקאו/אבקת סוכר לפני ההגשה. בתאבון!!!

      מחק
  4. אפשר להשמיט את הקוקוס? או שזה חשוב? מרגישים את טעם הקוקוס בתוצאה הסופית?

    השבמחק
    תשובות
    1. כמעט ולא מרגישים. יכולה להחליף לקמח שקדים. בתאבון.

      מחק
  5. העוגה עכשיו בתנור והיא תפחה לגובה מפחיד, והופיעו סדקים... מקווה שהיא תרד קצת כשאני אוציא אותה. יכול להיות שזה בגלל שאפיתי על טורבו?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא כל כך מבינה ממה העוגה תפחה? הקמח הוא רגיל ולא תופח.

      מחק
  6. יצאה עוגה מעולה. היחס בין פשטות ההכנה לכמה התוצאה מתגמלת ומענגת פשוט לא ייאמן! גילי

    השבמחק
  7. 2 כפות קמח??? או 2 כוסות??? אני מבולבלת.

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, 2 כפות קמח. שטוחות!!! עוגה מעולה! בתיאבון!

      מחק
  8. יש מצב להחליף את החמאה בשמן? תודות

    השבמחק