3 ביולי 2014

טארט נקטרינות הפוך

אם יש טארט "שעושה" לי את זה ברמה של תינוק שחייב הרגע לקבל את מבוקשו, זה הטארט הזה!
הבצק מושלם, הוא נבחר בקפידה מבין אינסוף מתכוני בצק פריך ומככב אצלי במטבח עוד מימי "קרם פרש" העליזים.
יש להכין את הטארט הזה בנחת (הבצק מפונק ואוהב לנוח) אומרת רונה חסרת הסבלנות...
לאלו שמפחדים מהכנת קרמל (כמוני) זו ההזדמנות לשחרר את הפחד, הקרמל הזה הוא לגמרי בשליטה, הוא "נוחת" במחבת עם חמאה ומיץ לימון.
התוצאה היא כזו - מרירות עדינה, חמיצות מפתיעה ומתיקות - בדיוק במידה. אין ולא יהיו טארטים כאלו.
מחיאות כפיים סוערות קיבל סיון ולא רק ממני.
לא פחות ממושלם!
שבת שלום של נקטרינות חברים,
אתם תשתגעו מזה,
אהבה גדולה,
רונה


לטארט נקטרינות:
בצק פריך מושלם לינק כאן, לטארט הזה תצטרכו מתכון אחד של הבצק ולא לחלק אותו לשניים.
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון טרי
כפית תמצית וניל
6-8 נקטרינות צהובות חצויות לרבעים
1/3 כוס מים


לעבודה:
1. ממיסים חמאה , סוכר, לימון ותמצית וניל במחבת טפלון שיכולה להיכנס לתנור. מערבבים. כשהתערובת מתחילה להשחים (כמו בתמונה) מסירים מהאש ומתחילים לצופף את רבעי הנקטרינות כשהעור כלפי מטה על הקרמל. עושים את זה בנחת ובשלווה כי האש כבויה. כמו שאתם רואים אני בכוונה לא מסדרת את הנקטרינות יפה יפה אלא בבלגן.


2. מחזירים לאש ונותנים לקרמל לבעבע, ובינתיים ממשיכים להוסיף נקטרינות כשהן מתחילות להגיר נוזלים ולהתכווץ. מדי פעם בודקים את צבעו של הקרמל על ידי לקיחת דגימה בעזרת סכין ולהניח אותה על צלחת לבנה. ברגע שהצבע חום עמוק מוסיפים את המים. חשוב להדגיש שמרגע הוספת המים צבע הקרמל כבר כמעט ולא ישתנה, לכן חשוב שתוודאו את צבעו לפני הוספת המים.


3. משאירים את הנקטרינות על אש גבוהה עד אשר המים מתאדים ונשאר סירופ קרמלי סמיך, כ10 דקות. מכבים את האש ונותנים לנקטרינות להתקרר לגמרי.
4. מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו לא דק מדי, כך שיוכל להחזיק בסוף את כל הנקטרינות. מניחים את המחבת (הקרה כבר) על הבצק וחותכים בעזרת סכין את הבצק כך שיתאים לכיסוי המחבת.
5. מכסים את הנקטרינות בבצק, חותכים X במרכז הבצק ומכניסים למקרר או למקפיא (אפשר להשאיר במקפיא עטוף בניילון נצמד עד שרוצים לאפות ולהגיש, אין צורך להפשיר לפני האפייה). חשוב שהבצק יכנס לתנור שהוא קר לגמרי.


6. מחממים תנור ל200 מעלות, מכניסים את הטארט לכ35-40 דקות או עד שהבצק אפוי כולו וזהוב. מוציאים את הטארט, מוודאים בעזרת מרית דקה שהבצק לא דבוק לתבנית. מניחים צלחת הגשה על המחבת ובעזרת שתי הידיים הופכים. אני מגישה עם גלידה וניל. הטארט הזה טעים בכל טמפרטורה.




לינקים למתכוני טארטים שפורסמו בעבר:
טארט לימון בקלי קלות וללא בצק
טארט תפוחים צרפתי עם רוטב קרמל מלוח
טארט שזיפים בקלי קלות
טארט משמש ופיסטוק
ועוד שפע מתכוני טארטים תחת הסעיף "עוגות" בצדו הימני של הבלוג.
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: