8 באוגוסט 2013

גרבלקס. סלמון כבוש.



תסתכלו טוב טוב. שום פילטרים ושום נעלי בית. מה שרואות עיניכן הוא הדבר האמיתי, סלמון כבוש מרהיב וטעים.
מי שכבר עבר בחטף על ההוראות, הבין שמדובר פה במנה למתחילים שכל עולל בן יומו עובר אותה בלי למצמץ. המנה הזו היא פתיח מהמם לארוחת חג, היא מנה ראשונה שלא מביישת שום דבר שיבוא אחריה - מנה שווה מאד!!!
מי שמצליח לא לחסל אותה תיק תק, יכול להרגע כיוון שיש לה שבוע במקרר בלי חוכמות.
שבת שלום חברים
גראבלקס תוצרת בית זה הכי טעים שיש
אהבה גדולה
רונה


לגרבלקס:
פילה של סלמון עם העור במשקל 1.5 ק"ג בערך
3 כוסות מלח גס (מלח זול. בוודאי שלא מלח אטלנטי)
1 כוס + 1/2 כוס סוכר
1 כף גדושה פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה פלפל אדום גרוס (לא חובה, רק אם יש ואוהבים)
חופן עלי שמיר, קצוצים.
סלק מגורר בפומפיה (לצבע)


לעבודה:
1. שמים בקערה את כל חומרי הגרבלקס מלבד הסלמון ומערבבים.
2. מרפדים תבנית בגודל תואם לנתח הסלמון בניילון נצמד. מניחים שכבה של תערובת המלח על תחתית התבנית. מניחים את הסלמון עם צד העור על המלח ומכסים את כל הסלמון בתערובת המלח שנותרה.
3. מכסים את הסלמון בניילון נצמד. מניחים תבנית מעל הסלמון ומעל התבנית מניחים "משקולות". אני הנחתי מגזינים. אפשר גם קופסאות שימורים וכו...
4. משאירים במקרר לפחות יומיים, אפשר גם שלושה.
5. מוציאים מהמקרר, מסירים בעזרת הידיים את תערובת המלח ופורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות.





הסלמון הכבוש נשמר במקרר כשבוע. אני פורסת אותו ושמה במקרר ומכינה סנדביצים מהשאריות.

פורסם לפני שנה: סלט עם רוקט, תאנים וחלומי



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


10 תגובות:

  1. היי
    אפשר להקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. השאלה היא למה להקפיא???

      מחק
    2. דג שלם זו כמות גדולה בשביל שבוע לרווקה כמוני:)
      רק רוצה לדעת אם קיימת האופציה

      מחק
    3. אז לא לעשות דג שלם. אפשר לעשות גם עם נתח קטן ולהקטין כמויות. לא ניסיתי להקפיא אבל גם באמת שאין צורך. נתח קטן. חג שמח!!!

      מחק
    4. אני הכנתי מנתח של 200 גרם לפי מתגון של שרי אבסקי ועומר מילר.נמתכון מומלץ לערבב עם המלח -סןכר-שמיר גם זירעי שומר וכוכב אניס.יצא מהמם.אבל:לא יודעת למה אחרי יומיים בכלי סגור היה ריח לא נעים של דג ולכן הוזבל.וגם לא הצלחתי לחתוך חתיכות דקות ושלמות ויפות.
      שאלתי היא האם הסלק גם דומיננטי בטעם או רק למטרות צבע....?

      מחק
    5. אני לא מכירה את המתכון שלהם אבל כמות גדולה של תערובת המלח ושהות ממושכת עם התערובת במקרר (יומיים שלושה) מאפשרת לדג להשאר כשבוע במקרר. זה נכון שנתח קטן יותר יותר מסובך לפרוס, אבל סכין חדה וארוכה תעזור.

      מחק
    6. טעם הסלק לא מורגש כלל.

      מחק
  2. נראה מעולה! הסלק לא מבושל, נכון?

    השבמחק
  3. אפשר להקפיא. במידה ותחליטי להקפיא תעטפי כל 3-4 פרוסות בניילון נצמד ותקפיאו במנות קטנות. כך תוכלו להפשיר כל פעם מנה.
    אבל אל תשכחו שזהו הרי דג כבוש- לכן הוא לא יתקלקל כל כך מהר גם אם יישב במקרר שבועיים שלוש. ולפעמים מעל חודש - תלוי בטריות הדג ובהכנה.

    השבמחק