13 באוגוסט 2015

הסביח של כוכי

סיון ואני מתייחסות ברצינות רבה לאנשים ש״טוענים״ לכתר...
כוכי מרדכי טענה שהסביח שלה מרים גבות, אז אמרנו - ״נזרום״.
שבת בבוקר יום יפה, מילינו אחרי ההוראות: הרתחנו תפוחי אדמה, קלינו חצילים, ערבבנו טחינה, קצצנו סלט, שמנו ביצים על האש וחיכינו בנחת.
הגיעה כוכי עם נשק סודי, חריף חריף, עמבה, ממרח לימון כבוש וחיוך גדול.
מה שמקסים במאכלי עדות מסורתיים, שמחכים להם כל השבוע וכשמגיעה השבת, מכינים אותם בהמון אהבה.
הוחלט על סביח מרכזי לשולחן וכך היה.
ניצה ואלון הגיעו עם מגש בורקסים חמים מיפו. מיכאלה ורון באו עם יין רוזה משובח שישאר טעם מהחופשה האחרונה. סיון הפולניה דאגה לתוספות קנויות מהעדה שלה (דגים מעושנים, כבושים וכו). בקיצר, עוד קצת והיינו משתגעים.

חברים אהובים, יש אנשים שמנצחים במה שהם עושים, כל הכבוד ותודה לכוכי, וברכות על הכתר.
שתינו אלכוהול
היינו ועודנו שמחים ועליזים
תעשו כמונו, ממליצה!
שבת טובה, אהבה גדולה,
רונה


כוכי והסביח



לסביח של כוכי:
תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים ופרוסים לכ3/4 ס״מ עובי, בערך 1 לכל 2 סועדים
2 ביצים מבושלות לכל סועד, אחרי הרתיחה 4-5 דקות ומיד להעביר לכיור ולפתוח את ברז המים הקרים
חצילים פרוסים, לא דק מדי, כ4 פרוסות לכל סועד
ספריי שמן זית או שמן זית
טחינה (לא גולמית)
פטרוזיליה
אמבה
סחוג
ממרח לימון כבוש
סלט קצוץ
ואם אתם מזמנים את כוכי אז תדאגו להרבה פלפלים חריפים טריים


לעבודה:
1. מחממים תנור ל200 מעלות גריל עליון. פורסים את החצילים, מניחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה ומשפריצים שמן זית על שני צידי החציל. מכניסים לתנור עד שמשחים. כל תנור והזמן שלו, אצלי זה קורה תוך כמה דקות ספורות. מוציאים והופכים את החצילים ומכניסים שוב לתנור. אצלי בתנור צריך גם באמצע להפוך את התבניות עצמם מקדימה לאחור כך שהחצילים ישחימו בכל התבנית ולא רק בכל אחד שלו. תהיו עירניים.
2. הגשנו את הסביח ב2 צורות. הראשונה מופרדת: על צלחת הגשה, הנחנו את פרוסות החצילים, לידם את התפוחי אדמה הפרוסים ולידם את הביצים הקשות פרוסות לרבעים. ממליחים ומפלפלים ומגישים ליד סלט קצוץ, קערות קטנות עם עמבה, לימון כבוש, טחינה וסחוג.


3. הצורה השניה והחביבה עלי יותר, היא שכבות של תפוחי אדמה, מעל החצילים ומעל הביצים הקשות. בין לבין מזגנו טחינה, טיפטפנו לימון כבוש ועמבה ופיזרנו פטרוזיליה. ליד הגשנו סלט קצוץ וגם את הקערות עם טחינה, עמבה, לימון כבוש וסחוג.



פוסטים נוספים שמתאימים לארוחת בוקר שפורסמו בעבר:
בורקס פילו עם תרד וגבינות
השקשוקה האלוהית של יהלומה
פרנץ טוסט אפוי
Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


2 תגובות: