8 בספטמבר 2015

דג צלוי על אורז עם תרד ורוטב טחינה אדומה

המנה החגיגית הזו, נוצרה שלב אחר שלב מתחושת בטן. חשבנו על מנה מ"שלנו", משהו ים תיכוני, טעמים שאנחנו מכירים ואוהבים.
רוטב העגבניות פיקנטי ובהמשך תבקר אותו טחינה ותעלה אותו שלב...
אורז מטופל קלות בתרד, שבהמשך יתחנן לאותו רוטב עגבניות עם טחינה...
נתחים של דגיגון בלי זנב ובלי ראש, שלא תריבו עם עצמכם. זהו.
המנה הזו היא זריזה. את רוטב העגבניות והטחינה אפשר להכין יום קודם וזה משאיר אתכם עם קשקוש של עבודה.
חברים אהובים....
מנה מרהיבה, צבעונית, ססגונית, בדיוק כמו השנה החדשה שבפתח..
שיהיה לכולכם חג שמח,
שנה טובה ומבורכת,
הרבה אהבה,
סיון ורונה


לארוחת הדג המופלאה:
12 פילטים של דג. אני משתמשת בחצאי פילטים, במקרה זה של לוקוסים קטנים,  כי תמיד יש עוד אוכל וזה מספיק ויפה שכל אחד לוקח לו מנת דג כולל האורז שמתחת.
3 כפות שמן
קצת אריסה, לא חובה
עלי פטרוזיליה לקישוט, לא חובה
לרוטב טחינה אדומה:
2 כפות שמן

בצל אחד
פלפל ירוק טרי חריף
2 שומים קלופים
2 פחיות של עגבניות טריות מרוסקות
מלח ופלפל
1/2 כוס של טחינה מוכנה (לא גולמית)
לאורז:
1 כף שמן
2 בצלים פרוסים דק
כ400 גרם תרד טרי שטוף
3 כוסות אורז בסמתי
1 שן שום
מלח


לעבודה:
1. מוציאים את הדג מהמקרר ומייבשים אותו על מגבות נייר.


2.הכנת הרוטב: מרסקים במעבד מזון את הבצל, הפלפל חריף ואת השום, עד שטחון לגמרי. מחממים 2 כפות שמן במחבת רחבה ומוסיפים את תערובת הבצל. מעבירים לאש נמוכה ומכסים. מבשלים כרבע שעה ומערבבים מדי פעם לוודא שלא נחרך אלא רק מזהיב. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מכסים לכחצי שעה ומערבבים מדי פעם. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל גרוס ומסירים מהאש. מוסיפים את הטחינה. אני עשיתי בשלבים, הוספתי כ3 כפות ערבבתי וטעמתי ואז הוספתי עוד עד שהטעם היה מושלם.


3. לאורז: מחממים את השמן בתוך מחבת רחבה שבעצם, האורז יתבשל בה ואחכ הדגים יצלו על האורז ואני אפילו מגישה את המחבת לשולחן. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שמזהיב, מוסיפים את התרד ואת השן שום השלמה (היא תימס בתהליך), מערבבים עד שהתרד מתרכך. מוסיפים את האורז (לא, אני לא שוטפת אותו) ומערבבים עם כ3 כפיות מלח או לפי הטעם. מוסיפים כ6 כוסות מים (אני בסיר רגיל מוסיפה פחות מים כי אני אוהבת שהאורז ״אל דנטה״ אבל במחבת רחבה המים מתאדים מהר יותר לכן במקרה זה מוסיפה 6 כוסות). מביאים לרתיחה ומכסים לכ20 דקות מעל להבה הכי נמוכה שיש. מסירים מהאש כשמוכן. עד שלב זה בהחלט אפשר להכין מראש. אם הכנתם מראש אז לפני שצולים את הדגים, מפזרים מעל האורז כ3 כפות מים ומחממים מעל להבה נמוכה כמה דקות, תוך כדי ערבוב עד שהאורז טיפה מתחמם.


4. מסדרים את הדגים מעל האורז כשהעור כלפי מעלה, בצורה זו הדג מתאדה ולא מתייבש והעור מתבשל היטב. מזלפים כמה טיפות שמן מעל הדגים ומפזרים מלח ופלפל. מדליקים את התנור לחום 200 גריל עליון. מכניסים את המחבת לכ10 דקות. זמן הצלייה מאד תלוי בתנור שלכם ובמיקום המחבת וכמובן בעובי נתחי הפילה, אז שימו לב.


5. מוזגים על כל פילה מהרוטב טחינה האדומה, את שאר הרוטב מגישים בצד ואנחנו גם הזלפנו קצת אריסה על הטחינה ופיזרנו עלי פטרוזיליה. מגישים מיד.




לינקים למתכוני דגים חגיגיים לחג:
דג צלוי על קונפי של עגבניות
מרק דלעת עם הפתעות
דגים צלויים בסלסת תפוז
קבב דג עמוס כל טוב ברוטב יוגורט



Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


7 תגובות:

  1. הי סיון ורונה,
    מתה על המתכונים שלכן!
    הכל יוצא מעולה!!!
    שאלה בנוגע למתכון: סלט שעועית ירוקה לוזים ותפוז.
    אני רוצה להכין אותו לראש השנה אבל בעקבות החום אין אפונה סינית ושעועית ירוקה נורמלית.
    האם לדיתכן אפשר לעשות את הסלו משעועית ירוקה קפואה?
    תודה
    סיגל

    השבמחק
    תשובות
    1. הי סיגל, לפי דעתי ראיתי אתמול שפע של שעועית ירוקה ונדמה לי שגם אפונה סינית, אם את לא מוצאץ הייתי מכינה את הסלט עם השעועית הירוקה העדינה של סנפרוסט, לא כךל כך מכירה את המוצר אבל שומעת שהוא מוצלח. שיהיה חג שמח וטעים ושנה נהדרת!!

      מחק
    2. הי סיון,
      תודה רבה על התשובה המהירה.
      הירקן שלי לא השיג לי. אשמח לדעת איפה את קונה את הירקות.
      שנה טובה והכי חשוב, מתוקה:)
      סיגל

      מחק
  2. הי סיון ורונה,
    מתה על המתכונים שלכן!
    הכל יוצא מעולה!!!
    שאלה בנוגע למתכון: סלט שעועית ירוקה לוזים ותפוז.
    אני רוצה להכין אותו לראש השנה אבל בעקבות החום אין אפונה סינית ושעועית ירוקה נורמלית.
    האם לדיתכן אפשר לעשות את הסלו משעועית ירוקה קפואה?
    תודה
    סיגל

    השבמחק
  3. שלום לכן סיון ורונה!
    פעם ראשונה שאני בבלוג המושקע שלכן.
    מעוניינת להכין את המתכון הנ"ל ויש לי מספר שאלות
    1 ברוטב הטחינה רשום שני שומים קלופים הכוונה לשני ראשי שום או שני שיני שום
    2 לגבי העגבניות המרוסקות כמה מכילה כל פחית
    3 רוטב הטחינה המוכן צריך להיות מתובל עם שום לימון ומלח?
    אודה לתשובתכן
    גמר חתימה טובה ושנה טובה
    מלי

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מלי,
      1. שני שיני שום.
      2. אני משתמשת בפחיות של Mutti שנקראות Polpa כל פחית 400 גרם.
      3. רוטב הטחינה שיהיה מתובל לטעמך.
      שתהיה לך שנה נפלאה וטעימה!

      מחק
    2. המון תודה על התשובה המהירה:)

      מחק